Preuzmidfwea

#11 SOCIJALNO PRIHVAĆANJE ENERGIJE VJETRA/GREENCAP

 

U okviru svojih aktivnosti i u skladu s ulogom u projektu GREENCAP (o kojem više možete pročitati na linku http://www.interreg-danube.eu/) Agencija ZEDA će u narednom periodu zajedno sa implementatorom projekta i partnerima, putem svoje stranice i baze podataka (mailom) plasirati i dijeliti informacije iz oblasti energetske efikasnosti i obnovljivih izvora energije.
Sve ove aktivnosti realizuju se u cilju podizanja svijesti, proširenja nivoa znanja o ulozi i značaju uštede energije, smanjenja CO2 i korištenja obnovljivih izvora energije.
Projekat GREENCAP ima za cilj stvoriti vezu i izgraditi zajednicu između MED zajednice obnovljive energije. Također, jedan od ciljeva ovog projekta je i širenje rezultata integrisanih modularnih projekata na cijelom području mediteranske regije, s posebnim akcentom na ruralna područja i otoke.
U nastavku predstavljamo jedanaestu, ujedno i predzadnju od dvanaest planiranih tema.

#11

Europa ima neke od najboljih resursa vjetra u svijetu, pružajući relativno jeftin i iskoristiv obnovljivi resurs koji je ključan za mnoge strategije država članica za klimatske promjene i tranziciju energije. Sektor energije vjetra brzo se povećao tijekom posljednjih desetljeća i sada doprinosi 11,4% električne energije u Europi. Rast ovog sektora uključivao je mobilizaciju milijarde eura privatnih ulaganja, reforme energetske politike i mehanizama potpore, tijeku rekonfiguracije mrežnih sustava i mnogih drugih aspekata vezanih uz preusmjeravanje energetskih sustava od onih koji se temelje na centraliziranom, fosilnom goriva do više decentraliziranih sustava gdje razne obnovljive izvore doprinose povećanju postotaka ukupnih energetskih potreba.

Više o ovoj temi klikom OVDJE

 


Get Widget