43183211 548753695564268 156043175545274368 N

AIDA AHMEDOVIĆ: „KADA SRCEM I DUŠOM RADITE ONO ŠTO VOLITE, LJUBAV NEIZOSTAVNO SVOJIM PEROM PIŠE USPJEH. NE ODUSTAJTE NIKADA!“ – Luxury Flowers

43072068_298764524057827_1597504830820057088_n

Aida Ahmedović (28) iz Vareša, magistar zdravlja i ekologije, perfekcionista, emotivac, odlučna, ambiciozna, odana, kreativna, iskren prijatelj, neko je ko vjeruje u trud, rad i znanje. Ne radi u struci, ali ima zanimljiv hobi koji kako kaže, prerasta u nešto vrlo ozbiljno. Ističe da bez obzira koliko nekada teško bilo, ne treba odustati i da sreća pomogne nekada, a rad uvijek. Ona zasigurno nije odustala od potrage za poslom u struci u kojem društvu želi doprinosti kao magistar, ali u međuvremenu, kao jedan vid bijega u neki drugi svijet, nešto sasvim drugačije, u svijet mašte, Aida privlači pažnju svojim radovima koji su rezultat njene mašte.

-„Nakon što sam završila fakultet, odradila sam i pripravnički staž, nakratko sam radila u struci, ali sada ne radim. Kao nezaposlena djevojka okrenula sam se nečemu što volim i tako započela svoju priču koja se zove Luxury Flowers. Smatram da nikada ne treba odustajati pa čak i onda kada nam se čini da se sve urotilo protiv nas ili da nam ne ide na ruku. Po prirodi sam vrlo odlučna i uporna te me baš takve nedaće i prepreke na koje svi mi nailazimo svakodnevno tjeraju da budem bolja, da se više trudim i na kraju krajeva da iz toga izađem kao pobjednik“ – rekla je Aida koja pravi svadbene dekoracije i nakit.

Znam da ću kada dođe „mojih 5 minuta“ u sferi za koju sam se školovala i učila dati pravi i kvalitetan doprinos.

-„Još kao učenica Gimnazije sam otkrila i razvila ljubav prema umjetnosti. Tadašnja profesorica engleskog jezika, a ujedno i razrednica je osnovala umjetničku sekciju na koju sam se prijavila sa svojih par prijateljica i tako smo svakog četvrtka poslije nastave ostajale u školi. Upoznavala sam samu sebe kroz razne tehnike izrade nakita, oslikavanja na staklu kao i slikanju na svili. Shvatila sam da mi prija, a kritike okoline su bile i više nego pozitivne na moje tadašnje radove. Kroz svoje fakultetsko obrazovanje i nisam imala pretjerano vremena da se bavim istim jer sam se trudila biti predan student. Zapravo, moja priča počinje tek par godina nakon završetka fakulteta i potrage za poslom. Nakon gomilanja nezadovoljstva i rekla bih stalne potrage za zaposlenjem osjetila sam potrebu da iz nečega što mi prija crpim pozitivnu energiju. Moj bijeg od stvarnosti, želja za lijepim, kreativnim satkana je upravo u ove dvije riječi – Luxury Flowers. I nisam ja preko noći, tek tako dobila tu ideju, već sam pomno analizirala u čemu bi se to ja mogla ostvariti kao uspješna mlada žena. I tako je sve počelo, prvi radovi svadbenih dekoracija, kitnje zatim nakita, dekoracija i crtanja na staklu su me doveli do pravog osjećaja ispunjenosti srećom i pozitivnom energijom“ – ispričala je Aida ističući da ne dozvoljava negativnim stvarima i događajima da joj budu prepreka i da je definišu u negativnom smjeru.

43109625_1982175831842746_5560260048606724096_n
-„Moje želje su definitvno usmjerene u pravcu mog školovanja i onoga u čemu se s punim kapacitetom vidim i nisam, niti ću odustati od ambicije da radim i društvu i zajednici doprinosim kao magistrica struke koja je itekako u svijetu značajna, ali kod nas još uvijek nije prepoznata niti je dobila na punoj važnosti još uvijek. Ali, Luxury Flowers je ljubav i nepresušan izvor pozitivnih emocija i afirmacija za ovu drugu stranu u kojoj se želim dokazati i raditi, tako da moj angažman i umjetnički izražaj neće prestati“ – rekla je Aida koja će se okušati i u slikanju na svili i novim tehnikama izrade nakita. Kako kaže, vodi je želja za nečim novim i osvježavajućim.

43075326_1732140870228339_3913531800198053888_n
-„Zaista se trudim da na putu prepreka „pokupim“ važne lekcije koje mi za dalje itekako dobro dođu. Po prirodi sam pefekcionista i sve što radim, radim do najsitnijih detalja onako kako smatram za najbolje i sve što radim, radim predano s punom pažnjom. Ponosna sam prvenstveno na ličnost kakvom sam postala, kao i na znanje koje sam stekla tokom svog obrazovanja i znam da ću  kada dođe „mojih 5 minuta“  u sferi za koju sam se školovala i učila dati pravi i kvalitetan doprinos. Ponosna sam i na moj Luxury, koji je od hobija i nečega samo mog, intimnog postao prepoznatljiv i tražen, u mjeri o kojoj uopće nisam ni maštala. Pored zaposlenja, moje ambicije idu paralelno idu i u pravcu doktorskog studija i disertacije jer sam neko ko voli učiti i nizati nove uspjehe i znanja. Trud, rad i znanje uvijek dođu na svoje – definitvno nešto čime sam se uvijek vodila i vodim idalje i nikada ne treba odustajati od svojih snova i želja ma koliko one velike ili nedostižne izgledale u određenom trenutku jer ipak su želje i snovi vodilje do cilja tj. uspjeha“ – rekla je Aida čije radove možete pogledati na Facebppk stranici stranici  Luxury Flowers → , ali također i na Instagramu – luxury_flowers2018.
A Vi, ako do sada niste kliknuli like na našu stranicu, učinite to sada klikom OVDJE.

Ako nam do sada niste ispričali svoju priču, a imate interesantnu priču o hobiju, započetom poslu, traženju ili pronalasku posla, promjeni posla, odlučnošću da karijeru okrenete u suprotnom smjeru, priču o odlasku u inostranstvo na nastavak obrazovanja ili u potrazi za poslom, javite nam se na ajna@zeda.ba ili nam pišite na Facebook.

 


Get Widget