Forumsarajevoc

Drugi Bosna International Forum početkom aprila u Sarajevu

Drugi Bosna International Foruma bit će održan od 7. do 9. aprila u Sarajevu, potvrđeno je nakon radnog sastanka organizatora.

Bosna International Forum je ideja koja se godinama razvijala, oblikovala i formirala a kojoj je cilj na jednom mjestu ujediniti najveće bosanskohercegovačke stručnjake, uspješne menadžere, privrednike koji su ostvarili zavidne rezultate, mlade i sposobne ljude koji će zajednički raditi na novim, konkretnim projektima, te ih na Forumu prezentirati pred potencijalnim investitorima iz cijelog svijeta.

Prije svega cilj BIF-a je da ujedini bosanskohercegovačku dijasporu i otvori im mogućnost da štednjom i ulaganjem u BiH ostvare dobit. Bosna International Forum je mjesto kroz koje bi investitori i dijaspora ostvarivala svoje interese kroz Urede za dijasporu na lokalnim razinama vlasti.

Projekti koji su pripremljeni za Forum, radili su najbolji stručnjaci iz agroekonomije, uz suradnju sa najuspješnijim kompanijama i grupacijama poput AS group iz Tešnja, Mliječne industrije Milkos, mesne industrije Brajlović i mnogih drugih koji su od početka uključeni u ideju Bosna International Foruma.

“Bosna i Hercegovina je rudnik zlata kojeg treba eksploatirati i oblikovati u najljepši nakit, uz pomoć stručnih, odgovornih, mladih i uspješnih ljudi koji su se već dokazali, te da se da prilika onima koji žele da se dokažu. Stalno govorimo o potencijalu koju naša zemlja ima, kroz Bosna International Forum želimo definirati i odrediti te potencijale i iskoristiti ih na najbolji način kroz spoj znanja, iskustva, vizije i uspjeha”, istaknuo je predsjednik Foruma Hasib Hadžić.

Admir Kapo, predsjednik udruženja “Kupujmo i koristimo domaće” od samog početka je uključen inicijativu BIF-a te je naglasio:

“Nezahvalno je uspoređivati Bosnu i Hercegovinu sa drugim naprednim zemljama, ali kada bi se u našoj zemlji poslagale sve stvari na relaciji privatno-javno partnerstvo, kroz utvrđene forme i sadržaje istih, na transparentan, poznat i općeprihvaćen put i kada bi se vlast više angažirala i razumjela realni sektor, u jako kratkom roku standard i privreda naše zemlje bi se lansirala na ljestvici naprednih zemalja.”

Podsjećamo da je prvi Bosna International forum održan u austrijskom gradu Lincu kojeg je otvorio gradonačelnik Linca, Klaus Luger, a na inicijativnom skupu koji se održao u Lincu u listopadu 2015. godine okupilo se 120 sudionika, uspješnih bosanskohercegovačkih građana različitih struka i sektora iz šest zemalja Europe.

 

 

 

Izvor: www.manager.ba


Get Widget