Nutella 810x456

Ferrero traži 90 degustatora Nutelle

Ferrero kompanija veliki je ”tata svijeta slatkiša”. Upravo se oni kriju iza kultne Kinder čokolade, Kinder Buena, Ferrero Rocher kuglica … i još mnogo toga. Ipak, njihov najvažniji proizvod je kultna Nutella.

Upravo iz Ferrera sada nude čak 90 radnih mjesta, piše u konkursu. Ovaj posao je školska definicija posla iz snova. Traže se, naime, 90 kušača Nutelle. Ipak, neki talijanski mediji prenose da ih traže ”samo” 60. Kako god bilo, budući zaposlenici u oglasu su oslovljeni kao ”osjetilni suci”.

Odmah smo htjeli saznati koji su uslovi za posao pa smo provjerili u konkursu. Iskustvo (uh, koje olakšanje) nije potrebno, ali bitno je da osoba nema nikakve alergije te da nema nikakvu bolest ili ovisničku naviku koja bi mogla ometati rad osjetilima njuha i okusa. Pretpostavlja se, također, da imaju veliki fond riječi kojima bi opisali okuse.

Također, potrebne su vještine rada na kompjuteru, ali i sklonost jedenju slatkiša. ”Traži se osoba koja bi voljela naučiti degustirati kakao, lješnjake i ostale poluobrađene slatkiše.” – piše na portalu Openjobmetis. Oglas uključuje tromjesečnu, plaćenu edukaciju koja započinje u septembru.

Po završetku edukacije, primljene osobe potpisat će part-time ugovor. Radit će dva puta sedmično po dva sata. Podaci o plaći nisu navedeni. Posljednji važni detalj je taj da je radno mjesto u talijanskom gradiću Alba.

Mi smo na pravom putu da se otkvačimo i od naših karijera i odemo (doslovno) trbuhom za… Nutellom!

 

Izvor: https://miss7.24sata.hr/lifestyle/ferrero-trazi-90-kusaca-nutelle-mozda-si-bas-ti-idealan-kandidat-21295 – miss7.24sata.hr


Get Widget