JPR3

JAVNI POZIV za podnošenje zahtjeva za dodjelu podsticajnih sredstava za regresiranje kamata za podignute kredite u oblasti poljoprivrede

Na osnovu Programa mjera za unapređenje poljoprivredne proizvodnje u 2018. godini na području Grada Zenica broj: 01-01-49-6695/18 od 13.03.2018. godine, Grad Zenica, putem Službe za privredu i upravljanje razvojem, raspisuje:

JAVNI POZIV
za podnošenje zahtjeva za dodjelu podsticajnih sredstava za regresiranje kamata za podignute kredite u oblasti poljoprivrede

 

I. PREDMET JAVNOG POZIVA
Predmet Javnog poziva je dodjela bespovratnih finansijskih sredstava za poljoprivredne proizvođače s područja Grada Zenice, kojima su odobreni poljoprivredni krediti u komercijalnim bankama u 2018. godini.

 

II. NAMJENA I IZNOS PODSTICAJNIH SREDSTAVA
Podsticajna sredstva su namjenjena za regresiranje kamata na odobrene poljoprivredne kredite. Maksimalna nominalna kamatna stopa koja se regresira je 8%. Kamata se regresira na godišnjem nivou.
Ukupan iznos sredstava koji se dodjeljuju putem ovog javnog poziva iznosi do 3.000,00KM.

 

III. PRAVO UČEŠĆA
Pravo na učešće za odobravanje podsticajnih sredstava za regresiranje kamata na kredite u poljoprivrednoj proizvodnji imaju poljoprivredni proizvođači s područja Grada Zenice:
• kojima su odobreni isključivo poljoprivredni krediti u komercijalnim bankama, u iznosu od 3.000,00 do 10.000,00 KM;
• čiji je period otplate kredita do 3 godine.

 

Dokumnet Javnog poziva preuzmite klikom OVDJE

 

Izvor:http://www.zenica.ba


Get Widget