JPZPP

JAVNI POZIV ZENIČKIM PREDUZEĆIMA ZA PROVEDBU PROGRAMA PREKVALIFIKACIJE/DOKVALIFIKACIJE

JPZPP

Agencija ZEDA u saradnji s partnerima, Gradom Zenicom i Udruženjem poslodavaca Zenica uspostavila je BusinessPoint Zenica – Centar za poduzetnike i investitore u okviru projekta Centar za podršku poduzetnicima. Od ukupno 201.028,14 KM koliko je vrijednost ovog Projekta, Evropska unija je finansirala 160.150,14 KM kroz zajednički programa Evropske unije i Vlade Njemačke, EU ProLocal kojeg implementira GIZ.

Projekat ima za cilj doprinijeti povećanju broja registrovanih MSP posredstvom unapređenja koordinacije i komunikacije postojećih stakeholdera za lokalni ekonomski razvoj, poboljšanjem poslovnog okruženja i promovisanjem investicijskih potencijala grada Zenice. Projektom će biti unaprijeđeni postojeći i uspostavljeni novi inovativni mehanizmi za podršku održivom ekonomskom razvoju.

U okviru ovog Projekta predviđena je i prekvalifikacija/dokvalifikacija (ne)zaposlenih lica i onih koji iskažu interes za učešće u ovoj aktivnosti.

125852

789654123

Pozivaju se zenička preduzeća koja imaju potrebu za radnicima kojima je potrebna dodatna edukacija kroz trening odnosno prekvalifikaciju/dokvalifikaciju da se prijave na Javni poziv. Agencija ZEDA zajedno sa partnerima Gradom Zenicom i Udruženjem poslodavaca će u okviru projekta Centar za podršku poduzetnicima sufinansirati ovu aktivnosti u skladu s planiranim sredstvima u budžetu Projekta. Ovisno o visini troškova prekvalifikacije, Projekat će obezbijediti sufinansiranje do 70% ukupnih troškova.

Ovom Javnom pozivu prethodilo je istraživanje tržišta koje je provedeno u saradnji sa zeničkim preduzećima koja su iskazala potrebu za sljedećim zanimanjima kao deficitarnim:
- zavarivači
- bravari
- CNC operateri
- metalostrugari
- tesari/stolari
- vozači kamiona
- limari
- kuhari
- tapetari
Prednost imaju preduzeća koja imaju uspostavljen i dokumentovan interni program prekvalifikacije/dokvalifikacije, posjeduju dokaze o već organizovanim sličnim aktivnostima i koja su spremna da obučavaju i radnike iz drugih preduzeća. Obaveza svih aplikanta jeste da posjeduje pisani plan i program edukacije te zaduženu osobu koja će vršiti program edukacije.

 

Kriteriji za odabir:
- proizvodna djelatnost
- izvozna preduzeća
- veći broj planiranog dodatnog zapošljavanja
- veće učešće vlastitog sufinansiranja

 

Rok za prijave je 31.10.2018.
Kontakt osoba za prijavu:
Ajna Dedić
ajna@zeda.ba
+ 387 32 449 412

 

Dokument javnog poziva preuzmite klikom OVDJE


Get Widget