0db92e17 3c1e 48ca B99c 6ad18fdc4d51eu Projekti

Konferencija “EU PROJEKTI 2018” 14. septembra u Mostaru

“Korištenje EU fondova u kontekstu nove Strategije EU za Zapadni Balkan” naziv je konferencije koja će održati u petak 14.09.2018. u INTERA Tehnološkom parku, na adresi Bišće polje b.b. Mostar​.

Apriori BH – Agencija za profesionalno usavršavanje i Ured Vlade Županije Zapadnohercegovačke za europske integracije imaju za cilj Informirati i upoznati sve ključne aktere o novoj strategiji EU za Balkan i promjene koje donosi za institucije i organizacije prijavitelje projekata na EU programe.

Svrha konferencije je približiti EU programe dostupne za BiH prijaviteljima projekata i povećati apsorpcijski kapacitet prijavitelja iz Bosne i Hercegovine.

Konferenciju će otvoriti ambasador Lars – Gunnar Wigemark koji će održati ključno uvodno izlaganje na temu: PERSPEKTIVA BIH U EU – EU FONDOVI ZA RAZVOJ I ŠTO TREBA NAPRAVITI?

Uslijedit će PRVA PANEL DISKUSIJA s šefovima donosiocima odluka na temu: KORIŠTENJE EU FONDOVA U KONTEKSTU NOVE STRATEGIJE EU ZA ZAPADNI BALKAN?

Nakon pauze za ručak polaznici će poslušati sve detalje o COSME i HORIZON2020 programima Europske unije.

Uslijedit će predstavljanje uspješnih projekata iz IPA i drugih programa Europske unije iz regije.

Nakon pauze i networkinga nastavljamo s DRUGOM PANEL DISKUSIJOM na kojoj će voditelji lokalnih i regionalnih razvojnih agencija i kontakt točke EU programa iznijeti svoja iskustva, izazove i probleme iz oblasti pripreme i provedbe EU projekata.

 

ZAŠTO UZETI UČEŠĆE?

EU je najveći donator na Zapadnom Balkanu.

Za financijski period 2021. – 2027. pretpristupni IPA program bit će uvećan za gotovo četvrtinu. Za tekući period koji se završava 2020. godine IPA program ima na raspolaganju 11,7 milijardi eura. Prema novom planu IPA program na raspolaganju bi trebao imati oko 15 milijardi eura.

Osim IPA programa brojni su drugi programi trenutno otvoreni za BiH:

HORIZON2020
COSME program za razvoj malih i srednjih kompanija
EIDHR
Europa za građane
Kreativna Europa

 
Konferencija će dati odgovore na pitanja:

Što je ključno uspješnim projektima provedenim u BiH i zemljama u regiji;

Kontekst i smjernice o strateškim pitanjima u kontekstu EU programa na području regije.

Ulaznice s popustom od 25% na rane prijave do 24.08.2018.!

Više informacija potražite OVDJE

Izvor: https://www.akta.ba

Preuzeto:https://www.mreza-mira.net


Get Widget