Zeda Slika CISCO2016 1024x433

Konkurs za upis polaznika CISCO Akademije – ZEDA/ICC za 2016 godinu.

Konkurs za upis polaznika CISCO Akademije – ZEDA/ICC za 2016 godinu.

U sklopu projekta MENTOR 2 (Modern Economy through New Technology-Oriented Research) koji je finansiran sredstvima EU fondova i kojeg ralizuje Zenička razvojna agencija ZEDA zajedno sa partnerima Grad Zenica i Univerzitet u Zenici, organizujemo program edukacije iz oblasti programiranja u saradnji s CISCO Akademijom. Jedan od ciljeva projekta MENTOR 2 je i poboljšanje poslovnog okruženja u Gradu Zenica i zapošljavanje mladih, tako da Agencija ZEDA kroz djelovanje razvojnog centra – Impulsni kreativni centar –  u saradnji sa partnerima organizuje program edukacije kroz koji  će mlade i nezaposlene osobe steći znanja i vještine u  oblati programiranja.

 

CISCO Akademija Zenica je 17.10.2016. organizovala seminar u prostorijama Impulsnog kreativnog centra na kojem su učesnike upoznali sa korporacijom CISCO Systems i svoj edukacijski program te predstavili značaj globalnog razvoja IT sektora i mogućnosti koji ovaj sektor pruža.  Ovom prilikom potpisan je i Memorandum o saradnji između Agencije ZEDA i NET Akademije.

Na seminaru učesnicima je predstavljen edukacijski program Cisco Certified Network Associate (CCNA™) (Routing and Switching) koji je prvi korak prema razumijevanju rada računarskih mreža te radu sa Cisco mrežnom opremom.

 

Cilj potpisivanja sporazuma je da se zajedničkim naporima i snagama afirmišu mladi ljudi i usmjere ka izgradnji poslovnih kompetencija koje su ključne za budućnost ovoga grada te podsticaj razvoja lokalne zajednice i integracije u globalne tržišne tokove.

Prvi rezultat ovog sporazuma je upis nove generacije CISCO polaznika sa novčanim popustom od 20% na program edukacije CISCO Akademije Zenica.

 

Sigurno i vi imate urođenu tehnološku svijest koja vam može pomoći da napredujete u karijeri u bilo kojoj industriji.

Broj polaznika je ograničen, iskoristite priliku i pružite sebi perspektivniju budućnost!

Link za prijavu: OVDJE

 

Ovakav vid saradnje i sufinansiranje omogućio je Grad Zenica i Zenička razvojna Agencija ZEDA u cilju edukacije mladih i njihove afirmacije na tržištu rada.

 

O programu edukacije:

Program CCNA se sastoji od 280 sati predavanja, koji uključuju teorijski i praktični rad, a samo gradivo razdijeljeno je na 4 semestra. Prosječno trajanje semestra unutar Cisco® Networking Academy® programa je 3 – 6 mjeseci. Ono što Cisco® Networking Academy® Program čini boljim od usporedivih kurseva je velika količina praktičnog rada na opremi, a polaznike se ujedno priprema za rad na malim i srednje velikim računarskim mrežama.

 

 


Get Widget