B98ee86f5e8a3476c1a51fb1099d9672 L

Ljetna škola umjetnosti i aktivizma

Fond za druge objavljuje poziv za 2. Ljetnu školu umjetnosti i aktivizma, koja će se održati u Grožnjanu od 5. – 12.9. 2018. u suradnji sa zagrebačkom Akademijom dramske umjetnosti.

Fond za druge je program poticanja zajedničke podrške umjetnosti, aktivizma i edukacije. Jedna od glavnih aktivnosti Fonda za druge je organiziranje edukacija i rezidencija za umjetnike i aktiviste iz Hrvatske i regije. U okviru Ljetne škole umjetnosti i aktivizma bit će održano 8 poludnevnih / cjelodnevih predavanja i praktičnih radionica te tri studijska putovanja.

Riječ je o programu namijenjenom umjetnicama i aktivistima iz Hrvatske i regije Slovenija, Bosna i Hercegovina, Srbija, Crna Gora, Makedonija) koji će tijekom boravka u Grožnjanu raditi na metodama:
– kontekstualiziranja angažiranog umjetničkog performansa;
– povezivanja aktivizma i arta;
– mobiliziranja šire zajednice;
– stvaranja akcija i happeninga (art i aktivizam u javnom prostoru)
– propitivanja ne/uspjeha;
– stvaranja zajedničkih platformi;
– javnog zagovaranja
– produciranja novih inicijativa

Škola prima do 12 polaznika.

Voditelji/ce programa su Zvonimir Dobrović, Bruno Isaković, Suzana Jašić, Davor Mišković, Emina Višnić, Gordana Vnuk, Ivan Zidarević.

Organizatori pozivaju umjetnike i aktivistkinje, posebno one zainteresirane za aktivno promišljanje i stvaranje novih angažiranih umjetničkih projekata, uključivanje šire zajednice u svoj rad, poticanje odgovornijeg i kritičkog promišljanja, da se prijave za sudjelovanje u ovom programu.

Prijave se šalju isključivo mejlom na rezervacije@fund4others.org do 20.8.2018., a moraju sadržavati pismo motivacije i biografiju (najviše po karticu teksta / 1800 znakova)

Rezultati će biti objavljeni na stranicama Fonda za druge 24.8.2018.

Fond za druge pokriva troškove smještaja (dvokrevetne sobe) i hrane u Grožnjanu te studijske posjete umjetničkim i aktivističkim organizacijama u okolici Grožnjana. Također, postoji mogućnost subvencioniranja putnih troškova za sudionike – potrebu subvencije putnog troška je potrebno navesti u prijavi uz okvirni iznos puta, jer u protivnom se subvencioniranje naknadno ne mogu uzimati u obzir.

 

Izvor:https://www.mreza-mira.net/vijesti/seminari-treninzi/ljetna-skola-umjetnosti-i-aktivizma/


Get Widget