Leptir

NAJBOLJA POSLOVNA IDEJA – „LEPTIR D.O.O.“

Preduzeće „Leptir“ d.o.o. je osnovano 2007. godine i od svog osnutka korisnik je Biznis inkubatora Zenica. Ovo preduzeće pobjednik je takmičenja za najbolju poslovnu ideju Zenica Start Cup 2006.

-„Ovo takmičenje i pobjeda su nam bile odskočna daska i nakon toga smo počeli poslovati u Biznis inkubatoru Zenica, a zahvaljujući pobjedi na takmičenju imali smo besplatnu prvu godinu korištenja usluga Biznis inkubatora“ – pojasnio je direktor Mehmed Subašić.

Preduzeće Leptir d.o.o. proizvodi i puni tonere orginalnim refil tonerom i tehnologijom kakvu koriste vodeće svjetske firme što garantuje vrlo kvalitetan ispis i isti broj otisaka kao kod orginalne toner kasete.

Osnovne djelatnosti preduzeća:
• proizvodnja i punjenje tonera i ketridža
• savjeti pri kupovini štampača
• servisi i čišćenje štampača
• prodaja novih i polovnih printera i kopir aparata
• prodaja rezervnih dijelova i potrošnog materijala za sve vrste printera i kopir aparata

„Leptir“ d.o.o. zapošljava dvoje stalnih upolesnika, a po potrebi angažuju ugovorom sedam do osam osoba za saradnju, onda kada se radi o većim poslovima.

 

Svaki početak je težak!

-„Mi smo firma koja je već očvrsnula, ali u početku, najteže nam je bilo osvajanje tržišta, privlačenje kupaca, korisnika usluga. Konkurencija je danas nefer. Nekontroliše se uvoz iz Kine. Jeftini, nekvalitetni proizvodi su preplavili tržiše, a većina njihovi proizvoda je visokokancerogena među kojima su i toneri odnosno njihov plašt. Loši materijali, a povoljne cijene! Poslovati u današnjem vremenu je teško. Ako uporedimo poslovanje u odnosu na prije tri –četiri godine, promet se prepolovio, ali nadam se da će se uvesti red kada je riječ o uvozu. Prednost privatnog posla je što si sam svoj gazda i koliko zaradiš toliko ćeš i imati. Mladi ljudi trebaju pokušati započeti biznis, pokrenuti se, a ne čekati da se dogodi čudo. Kolega koji je suvlasnik firme i ja, radili smo u gigantskoj firmi i vidjeli kako se propada. Firma koja je zarađivala milione propala je. Vidjeli smo način kako se propada gledajući firmu u kojoj smo radili kako tone ali smo iz toga izvukli pouke.

Tako trebaju i drugi. Ako ne pokušate, nećete ni znati!

Osnovni moto uposlenih u preduzeću „Leptir“ je da svoje postojanje i opstanak na bosanskohercegovačkom tržištu opravdaju kvalitetom, pouzdanošću i cijenom.

Svi potencijali kupci i korisnici usluga firme „Leptir“ ovu firmu mogu pronaći na adresi Zmaja od Bosne bb, u Poslovnoj zoni Zenica 1.


Get Widget