DSC 5641

NASTAVLJA SE USPJEŠNA IMPLEMENTACIJA PROJEKTA FORESDA-ZEDA NA SEDMOM SASTANKU KONZORCIJA PROJEKTA U BAD WILDBADU/NJEMAČKA

DSC_5739

Sedmi sastanak projekta FORESDA održan je prošle sedmice (25.-27.09.2018.) u Bad Wildbadu u Njemačkoj. Kao partner u ovom Projektu, predstavnici Agencija ZEDA uzeli su učešće na trodnevnom sastanku Korzorcija koji je bio posvećen ne samo temama Projekta (dosadašnjim aktivnostima i onome što slijedi), nego i najboljim praksama vezanim za međusektorsko pristupanje u industriji drvoprerađivačkih preduzeća. Također, prisutni su imali priliku prisustvovati prezentacijama tematskih projekata EU te je ovo bila ovo odlična prilika za učenje od najboljih.

Za članove Konzorcija ovom prilikom su organizovane i studijske posjete organizacijama CyberForum i FZI – Forschungszentrum Informatik & Living Lab-u FZI tokom kojih su imali priliku vidjeti najnovija dostignuća i istraživanja za potrebe autoindustrije i robotike. Također, u FZI – Forschungszentrum Informatik & Living Lab prisutnima su prezentovana najnovija istraživanja za potrebe svemirskih programa.

 

DSC_5732

PODSJEĆAMO: Zenička razvojna Agencija ZEDA je kao član Konzorcija organizacija iz EU i IPA zemalja otpočela s implementacijom projekta FORESDA – Podrška inovacijama i konkurentnosti međusektorskih lanaca vrijednosti baziranih na šumarstvu/drvopreradi u januaru 2017. godine.
Projekat implementira 13 partnera i 7 pridruženih strateških partnera na području devet podunavskih zemalja: Austrija, BiH (ZEDA, PREDA), Bugarska, Mađarska, Njemačka, Rumunija, Slovenija, Srbija i Hrvatska. Vodeći projekt-partner je CyberForum e.V. iz Njemačke.
Više informacija o projektu FORESDA možete pronaći klikom na linkovima: http://www.interreg-danube.eu/ i http://www.interreg-danube.eu/approved-projects/foresda

 

 

 


Get Widget