34497026 10216477400873270 2108112808078999552 N1

NEJLA SALČIN:“DA BI USPIO, TVOJA ŽELJA ZA USPJEHOM MORA BITI VEĆA OD TVOG STRAHA OD NEUSPJEHA!“

HBRFTGNHFTRGNHJRFTHBRFT

Dvadesetdvogodišnja Nejla Salčin, Sarajka, studentica treće godine Fakulteta za sport i tjelesni odgoj Univerziteta u Sarajevu, mlada, ambiciozna, uspješna, djevojka s mnogo aktivnosti, uspjeha i još više planova, neko je o kome smo već pisali prije godinu dana (pročitajte njenu priču klikom na LINK → ). Ona je jedna od onih koje smo potražili ponovo kako bismo saznali šta se desilo u međuvremenu, koliko je ostvarila od onoga što je najavljivala i šta to trenutno radi. Nejla je jedna od onih čije priče vrijedi pročitati i čiji primjer valja slijediti. Mnogo toga je ona postigla, a puno toga tek slijedi.

Sport je sastavni dio Nejlinog života još od djetinjstva. Još kao djevojčica trenirala je košarku u košarkaškom klubu Željezničar, a potom su uslijede povrede koljena zbog kojih se prestala aktivno baviti košarkom. Sportom se nastavila baviti rekreativno, a samim tim se i opredijelila za Fakultet za sport i tjelesni odgoj.
- „U protekllih godinu dana sam ponovo imala povredu i operisala koljeno dva puta za šest mjeseci, ali to me nije sputavalo da prestanem da se bavim onim što volim. Uz dobar oporavak polako sam se vratila svojim sportskim aktivnostima i poslu. Mislila sam da ću obnoviti godinu na fakultetu radi povrede, ali nisam. Nijednog trenutka nisam odustajala, borila sam se i dala sam sve od sebe da pređem u treću godinu. Kad imate dovoljan motiv onda je sve lako. Za mene je to veliki uspjeh, jer sam se operisala polovinom juna, a polagala ispite u septembru te dala uslov za treću godinu. Radila sam na mnogim projektima sa sportskom akademijom RESPECT, s posebnim akcentom na projekte s radom sa djecom, kao primarnom skupinom kako bi kroz sport bili lišenih svih nedaća današnjice koje danas vrebaju iza svakog ćoška“ – pojasnila je Nejla koja već godinu radi u Sportskoj akademiji RESPECT kao trenerica univerzalne škole sporta za djecu od 3 do 7 godina.

-„U martu je Akademija RESPECT proslavila svoj prvi rođendan. Akademiju držimo moj stariji brat Sanjin i ja. Mnogo stvari samo u prethodnoj godini unaprijedili, stvorili smo dobar tim ljudi, mladih i ambicioznih, zaokružili jednu lijepu godinu,obogatili našu Akademiju novim sportskim sadržajima i opremom. Cilj nam je u ovoj narednoj da proširimo kapacitete akademije, da napravimo dodatne sale i ubacimo nove sadržaje. Moram spomenuti da dva puta sedmično radim u dva privatna vrtića u Sarajevu, na razvoju bazične motorike koje kroz razne vježbe razvijaju motoriku ali i ljubav prema sportu. Smatram da svako dijete treba da već od tri godine krene u univerzalnu školu sporta kako bi kroz igre, poligone i zabavu steklo određenu motoriku te se kasnije opredijelilo za sport kojim se želi baviti“ – naglasila je Nejla koja sebe opisuje kao komunikativnu, aktivnu, upornu, svestranu i direktnu osobu.

Mnogo toga je do sada postigla, a nakon Fakulteta za sport i tjelesni odgoj, Nejla ima u planu upisati i pravni fakultet UNSA i postati pravnica. Ambiciozno, pohvalno i neobično zar ne?!Samo naprijed Nejla!

34338827_10216477400193253_4380635027218628608_n
-„Ponosna sam prije svega na sebe i svoj rad, doživjela sam tu tešku povredu koljena pred same ispite i operisala se, bila mi je u pitanju godina na fakultetu. Imala sam dvije opcije, obnoviti ili dati sve od sebe i preći u treću godinu. Izabrala sam se da pokušam da dam uslov i pređem u treću. Ponosna sam na sebe. Sve dok ne probate ne znate jel vrijedilo ili ne?! I reći ću vam da je jako vrijedilo. Uz podršku svojih roditelja, brata i prijatelja postigla sam svoj cilj. Druga stvar na koju sam ponosna je to što je Akademija RESPECT proslavila svoj prvi rođendan i zaokružila jaku lijepu priču i što već imamo ozbiljne planove za budućnost. Kao što sam rekla cilj mog brata i mene je da proširimo kapicete sala te da nabavimo još sportske opreme i sprava za fitness te da ubacimo nove sadržaje koje će koristiti naši klijenti. Počeli su planovi za realizaciju projekata koji bi se trebali održati na ljeto i na jesen. Ono što želim tek ostvariti je da postanem pravnik. To mi je želja i sve više želim poslije završenog fakulteta za sport i tjelesni odgoj da upišem i Pravni fakultet u Sarajevu. I nadam se da ću uspjeti u toj svojoj želji“ – otkrila je Nejla.

34535828_10216477382072800_7452266010909868032_n

A Vi, ako do sada niste kliknuli like na našu stranicu, učinite to sada klikom OVDJE.

Ako nam do sada niste ispričali svoju priču, a imate interesantnu priču o hobiju, započetom poslu, traženju ili pronalasku posla, promjeni posla, odlučnošću da karijeru okrenete u suprotnom smjeru, priču o odlasku u inostranstvo na nastavak obrazovanja ili u potrazi za poslom, javite nam se na ajna@zeda.ba ili nam pišite na Facebook.

 

 


Get Widget