IMG 20170525 172807

OKONČAN I TREĆI KURS IZ OBLASTI PROGRAMIRANJA/MENTOR 2

U razdoblju od 21. marta 2017. godine do 04. maja 2017. godine Agencija ZEDA je u saradnji s partnerima organizovala obuku iz oblasti programiranja s ciljem omogućavanja mladim ljudima, (ne)zaposlenima, studentima, svima zainteresovanim za IT svijet, da steknu znanja i vještine u oblasti programiranja te da na taj način postanu konkurentniji na tržištu rada.
Na kurs je krenulo 36 osoba, a završilo 28 osoba koje su pohađale kurs koji se održavao 2 puta sedmično.

Jedan od ciljeva projekta MENTOR 2 je i poboljšanje poslovnog okruženja u gradu Zenici i zapošljavanje mladih.

S obzirom da su se ove aktivnosti u ICC-u, realizovale u okviru projekta MENTOR 2 sufinansiranog od strane EU, cijene kurseva za sve polaznike bile su simbolične i prilagođene mogućnostima ciljnih grupa te nisu imale komercijalni karakter.
Tokom trećeg kursa, polaznici su naučili koristiti osnove Laravel-a, upoznavajući se najvećim dijelom s osnovama MVC dizajna. To je je PHP framework koji nesmanjenim intenzitetom dobija na popularnosti. Drugu godinu za redom je od strane sajta sitepoint.com proglašen za najpopularniji PHP framework godine.

Najvažnije jeste to da su polaznici naučili osnove programiranje, a na njima je da u budućnosti biraju programske jezike na kojima će raditi.

Svečana dodjela uvjerenja o okončanom prvom kursu upriličena je 25. maja 2017. godine u prostorijama Impulsnog kreativnog centra.

Više informacija o projektu i ovoj aktivnosti možete dobiti u Agenciji ZEDA, tel: 032 449 413, kontakt osoba je Senad Pašalić, menadžer projekta.

 

 

Dokument možete preuzeti OVDJE

 

Djelić atmosfere s dodjele uvjerenja možete pogledati u galeriji fotografija

 

 

 


Get Widget