PELAGOS NEWSLETTER #2 – ISKORIŠTAVANJE ENERGIJE OKEANA U ITALIJI: TEKUĆE AKTIVNOSTI ISTRAŽIVANJA I RAZVOJA

IzrezakNL2

PELAGOS NEWSLETTER #2 – ISKORIŠTAVANJE ENERGIJE OKEANA U ITALIJI: TEKUĆE AKTIVNOSTI ISTRAŽIVANJA I RAZVOJA

PNL2

Ovaj dokument opisuje trenutno stanje okeana, energetsko istraživanje i razvoj u Italiji, očekivane pozitivne učinke daljnjeg rasta kao i izvozne mogućnosti s najrazvijenijim tehnologijama i uređajima. Italija je napravila velike korake kada je riječ o sektoru energije okeana. Ciljane politike će u potpunosti otkriti potrebne intervencije i ulaganja u potencijal koji nudi sektor okeana u smislu privrednog rasta, otvaranja novih radnih mjesta i strateškog pozicioniranja talijanske industrije na konkurentnom globalnom tržištu.
Evropska unija je uspostavila zajednički okvir za države članice EU kada je riječ o korištenju energije iz obnovljivih izvora (EU 2009/28 / EZ) kao i okvir za provedbu pomorskog prostornog planiranja i integriranog upravljanja obalom u državama članicama, s ciljem promicanja održivog razvoja pomorskog dobra te održivog razvoja morskih područja i održivog korištenja morskih resursa (Direktiva 2014/89 / EU).
Ovaj dokument pruža informacije i rezultate istraživanja za kreatore politika, a u cilju privlačenja kako domaćih tako i stranih ulaganja u ovu oblast.
Istraživanja, inovacije i konkurentnost su u jezgru strategije Europske komisije EU, koja je osmislila novu europsku energiju Istraživanje &Pristup inovacijama (R & I) kako bi se ubrzala transformacija energetskog sistema EU i donijela obećavajuća inovativna energetska tehnologija nulte emisije na tržište.

Više o ovoj temi klikom na NEWSLETTER PELAGOS#2


Get Widget