DSC 5889

POSJETA NOVINARA IZ ZEMALJA EUROPSKE UNIJE AGENCIJI ZEDA I LABORATORIJI LIND

Agencija ZEDA, Grad Zenica i Univerzitet u Zenici, partneri i sufinansijeri u implementaciji projekta “MENTOR 2” (Modern Economy through New Technology-Oriented Research, phase II), kojeg finansira Evropska unija, u okviru programa podrške lokalnom ekonomskom razvoju u BiH, ovim putem žele da Vas obavijeste o predstavljanju projekta MENTOR (I i II faza) u okviru posjete novinara iz zemalja Europske unije Agenciji ZEDA i Laboratoriji LIND.

U okviru projekta koji kompanija „Particip“ GmbH provodi u ime Generalnog Direktorata Evropske komisije za susjedske odnose i pregovore o proširenju (DG NEAR) organizovane su posjete novinara iz zemalja članica EU zemljama Zapadnog Balkana. Naime, petnaest novinara iz različitih zemalja članica EU boravilo je u posjeti Bosni i Hercegovini u periodu od 14. do 16. marta 2016. godine.

Na preporuku Delegacije Evropske unije u BiH koja je željela da se u okviru ove posjete predstave i uspješni projekti koje finansira Evropska unija, novinari su posjetili Agenciju ZEDA i laboratoriju LIND koja je okončala implementaciju projekta MENTOR finansiranog od strane EU, a trenutno implementira projekat MENTOR 2 koji takoder finansira EU.

G. Muhsin Ibrahimagić, direktor Razvojne Agencije ZEDA održao je uvodni govor i novinarima predstavio rad Agencije, a g. Senad Pašalić, menadžer Projekta MENTOR 2 održao je prezentaciju kojom je prisutne upoznao s projektima MENTOR (faza I i faza II).

Događaju su pristustvovali i predstavnici dvije kompanije (g.Edis Čauš – CE INŽINJERING i g. Darko Pavlović – DAL CIN) koji koriste usluge laboratorije LIND. Oni su iz svog iskustva pojasnili koju korist imaju od usluga i izvještaja o ispitivanju koji dobiju nakon ispitivanja sigurnosti njihovih proizvoda u Laboratoriji, te na koji način LIND pomaže da njihovi proizvodi budu konkurentniji na tržištu.

DSC_5858

Nakon prezentacije i kraće diskusije, novinari su obišli Laboratoriju u kojoj im je osoblje Laboratorije pokazalo način na koji se vrši ispitivanje sigurnosti proizvoda.

Po završetku posjete našoj zemlji i po povratku u matične redakcije, novinari će objaviti članke u svojim medijima o onome što im je prilikom posjete predstavljeno.
Za sve dodatne informacije o Projektu i događaju, kontaktirajte menadžera Projekta,g. Senada Pašalića na senad@zeda.ba ili putem telefona 032 445 830

Više informacija o projektu i ovom događaju možete dobiti u Agenciji ZEDA, tel: 032 445 830, kontakt osoba je Senad Pašalić, menadžer projekta.

U prilogu pogledajte spisak učesnika (kliknite OVDJE)

Tekst saopštenja za javnost preuzmite klikom OVDJE


Get Widget