Fuar 642x336

Poziv za poslovnu posjetu sajmovima u Turskoj

 

Vanjskotrgovinska/Spoljnotrgovinska komora Bosne i Hercegovine je obaviještena od Ambasade Republike Turske u Sarajevu da će se u periodu od 18- 28. oktobra 2017. godine u Republici Turskoj održati četiri sajma, i to:

1. Sajam mode, tekstila i konfekcije,
2. Sajam madraca i tehnologija,
3. Internacionalni sajam mermernog bloka i
4. Internacionalni sajam industrije ambalaže.

U okviru svakog sajma održat će se “Buyer Mission Program“. Programom je predviđen brifing za privrednike, bilateralni razgovori sa turskim privrednicima i posjeta proizvodnim postrojenjima.

Učesnicima iz Bosne i Hercegovine (po jedan predstavnik iz kompanije) svakog programa biće plaćeni troškovi smještaja sa doručkom. Poznavanje jednog od tri strana jezika (engleski, njemački ili francuski) je obavezno. Također, učesnici trebaju posjedovati ovlasti za odlučivanje u kupovini.

Termini održavanja sajamova i “Buyer Mission Programa”- Rokovi za prijavu

Zainteresirani za učešće u nekom od programa potrebno je da popunjen aplikacioni formular (u prilogu) dostave Uredu savjetnika za trgovinu Ambasade Republike Turske u Sarajevu na broj faksa: 033/ 208 562 ili putem e-maila:saraybosna@ekonomi.gov.tr, nakon čega će iz turskog ureda biti kontaktirane samo one kompanije koje budu izabrane za učešće.

 

 

Aplikacioni formular za “Buyer Mission Program“

 

 

Izvor:http://komorabih.ba


Get Widget