DSC 4123

SASTANAK AGENCIJE ZEDA S UDRUŽENJEM POSLODAVACA ZENICA – „PROMOCIJA GRADNJE DRVETOM“/FORESDA

financing-solution-for-strategic-project-preparation-the-seed-money-facility-call-of-the-danube-transnational-programme_42
Danas su u prostorijama Agencije ZEDA g. Senad Pašalić, direktor Agencije ZEDA, g. Amir Kubat, menadžer Laboratorije LIND i gđa. Benjamina Šaranović, sekretar Udruženja poslodavaca Zenica održali sastanak u okviru implementacije projekta FORESDA.

Na sastanku je razgovarano o projektu FORESDA, pilot projektu “Promocija gradnje drvetom” te ciljevima i značaju promocije gradnje drvetom.
Tokom sastanka Sekretar Udruženja poslodavaca Zenica, gđa.Šaranović je predložila da se u okviru Udruženja formira Asocijacija drvoprerađivača Zenica kako bi predstavnicima firmi prenosili važnije informacije i iste analizirali na redovnim sastancima predstavnika drvoprerađivača.
Podsjećamo: ZEDA je kao član konzorcijuma organizacija iz EU i IPA zemalja otpočela s implementacijom projekta FORESDA – Podrška inovacijama i konkurentnosti međusektorskih lanaca vrijednosti baziranih na šumarstvu/drvopreradi u januaru 2017. godine. Projekat implementira 13 partnera i 7 pridruženih strateških partnera na području devet podunavskih zemalja: Austrija, BiH (ZEDA, PREDA), Bugarska, Mađarska, Njemačka, Rumunija, Slovenija, Srbija i Hrvatska. Vodeći projekt-partner je CyberForum e.V. iz Njemačke. Radi se o projektu koji je sufinansiran sredstvima Europske unije, u okviru Transnacionalnog programa Dunav.

Više o projektu FORESDA klikom na LINK http://www.interreg-danube.eu/

 


Get Widget