GRDEGERGFTREGTR56HJTZTZTZTZDENJZ

SASTANAK PILOT RADNE GRUPE PROJEKTA FORESDA “PROMOCIJA GRADNJE DRVETOM“

HTRTRTRTRTRGR54WES

U četvrtak, 14. juna 2018. godine, u prostorijama Privredne komore Federacije Bosne i Hercegovine održan je sastanak pilot radne grupe u okviru implementacije projekta FORESDA.

Na sastanku su predstavljene realizovane aktivnosti u okviru radnog paketa WP4 pilot projekta “Promocija gradnje drvetom” i izvršena evaluacija do sada realizovanih aktivnosti.
Sa članovima pilot radne grupe dogovoreni su daljnji koraci u implementaciji ovog pilot projekta i promociji gradnje drvetom u BiH te drugi vidovi podrške drvoprerađivačima.

Podsjećamo: ZEDA je kao član konzorcijuma organizacija iz EU i IPA zemalja otpočela s implementacijom projekta FORESDA – Podrška inovacijama i konkurentnosti međusektorskih lanaca vrijednosti baziranih na šumarstvu/drvopreradi u januaru 2017. godine. Projekat implementira 13 partnera i 7 pridruženih strateških partnera na području devet podunavskih zemalja: Austrija, BiH (ZEDA, PREDA), Bugarska, Mađarska, Njemačka, Rumunija, Slovenija, Srbija i Hrvatska. Vodeći projekt-partner je CyberForum e.V. iz Njemačke. Radi se o projektu koji je sufinansiran sredstvima Europske unije, u okviru Transnacionalnog programa Dunav.

Više o projektu FORESDA klikom na LINK http: www.interreg-danube.eu/foresda

 

 


Get Widget