ICCSVECANOOTVARANJE

SVEČANO OTVARANJE IMPULSNOG KREATIVNOG CENTRA

Agencija ZEDA, Grad Zenica i Univerzitet u Zenici, partneri i sufinansijeri na projektu kojeg finansira Evropska unija “MENTOR 2” (Modern Economy through New Technology-Oriented Research), obavještavaju vas da će se u petak 03. juna 2016. godine Svečano otvoriti Impulsni kreativni centar, u Poslovnoj zoni Zenica I, u zgradi Agencije ZEDA, ul. Zmaja od Bosne bb, u vremenu od 10:00 do 12:00 sati
Impulsni kreativni centar je uspostavljan u okviru druge faze MENTOR projekta kojeg Evropska unija finansira u iznosu od 499.778 eura s ciljem podrške lokalnom ekonomskom razvoju u BiH. Projektom je također predviđena uspostava ispitne laboratorije za proizvode građevinske stolarije.

Uspostava ovog Centra predstavlja jednu od važnijih aktivnosti projekta i u budućnosti bi ovaj Centar trebao postati mjesto okupljanja mladih ljudi kao i svih preduzeća u BiH, koja žele da unaprijede znanja i sposobnosti svojih uposlenika i da u svojim proizvodnim procesima primjene savremene tehnologije i opremu, koja proizvodnju čine efiksanijom i ekonomičnijom, a sama preduzeća konkurentnijim na domaćem i inostranom tržištu.

Skupu će se u ime domaćina i partnera na ovom projektu obratiti v.d. Gradonačelnika Grada Zenice; g. Selver Keleštura, Rektor Univerziteta u Zenici; g.Dževad Zečić , direktor Agencije ZEDA; g.Muhsin Ibrahimagić , kao i šef Sekcije operacija za ekonomski razvoj, prirodne resurse i infrastrukturu u Delegaciji EU u BiH; g.Martin Schieder.

Događaj će okupiti i brojne druge zvanice, predstavnike vlasti i domaćih preduzeća iz različtih privrednih djelatnosti.

Za više informacija, molimo kontaktirajte:
Senad Pašalić, voditelj projekta, ZEDA, 032 445 830, senad@zeda.ba
Mirza Sikirić, asistent na projektu, 032 445 833, mirza@zeda.ba , info@zeda.ba

 


Get Widget