DSC 57611

ZEDA I NANSI O PREDNOSTIMA GRADNJE DRVETOM/FORESDA

DSC_5768
U petak, 05. oktobra 2018. godine, predstavnici Agencije ZEDA su posjetili preduzeće NANSI d.o.o. Žepče koje se primarno bavi proizvodnjom parketa, gazišta stepeništa, ploča od masivnog drveta, latoflexa, lamperije i brodskog poda, peleta kao i namještaja od masive po narudžbi uglavnom za inostrane kupce. Ova posjeta upriličena je u okviru implementacije projekta FORESDA u kojem ZEDA ima status partnera, a čija implementacija je počela u januaru 2017. godine.
Tokom posjete, predstavnici Agencije ZEDA i uposlenici NANSI d.o.o. su razgovarali o prednostima gradnje drvetom i promociji iste kako u BiH tako i na nivou EU. Na sastanku je dogovoreno da se preduzeće NANSI d.o.o. predstavi u newsletteru koje će ZEDA pripremiti u okviru projekta FORESDA, a koji će omogućiti da se domaće kompanije koje djeluju u oblasti gradnje drvetom ali i proizvodnje namještaja promovišu na evropskom i na domaćem tržištu.
PODSJEĆAMO: Cilj projekta FORESDA jeste podrška transformaciji tradicionalnih industrija baziranih na šumarstvu i drvopreradi u inovativne sektore, razvoj povoljnog okruženja za razvoj inovacija, razvoj novih lanaca vrijednosti, razvoj kulture inovacija u malim i srednjim preduzećima i jačanje saradnje institucija na quadraple-helix principu. Na ovaj način projekat će značajno podržati transfer znanja, saradnju i razvoj inovacija u pravcu bolje održive Dunavske regije s aspekta dostupnih resursa, energetske efikasnosti i zaštite životne sredine.
Više o projektu FORESDA saznajte klikom na link http://www.interreg-danube.eu/

 


Get Widget