DSC 3928

ZEDA I RUKOTVORINE O PROMOCIJI GRADNJE DRVETOM

DSC_3945

U utorak, 10. aprila 2018. godine, u prostorijama firme RUKOTVORINE d.o.o. u Konjicu održan je sastanak predstavnika Agencije ZEDA i firme RUKOTVORINE d.o.o. u okviru implementacije projekta FORESDA.

Na sastanku je razgovarano o projektu FORESDA, pilot projektu “Promocija gradnje drvetom” te ciljevima i značaju promocije gradnje drvetom. Sa predstavnicima firme dogovoreni su daljnji koraci u promociji gradnje drvetom u BiH te drugih vidova podrške drvoprerađivačima. Naglašena je potreba kvalitetnije promocije na nivou drvne industrije u cijeloj BiH uz podršku svih relevantnih državnih institucija uz poseban akcent na rad Ministartsva vanjskih poslova i diplomatsko-konzularnih predstavništava.
Podsjećamo: ZEDA je kao član konzorcijuma organizacija iz EU i IPA zemalja otpočela s implementacijom projekta FORESDA – Podrška inovacijama i konkurentnosti međusektorskih lanaca vrijednosti baziranih na šumarstvu/drvopreradi u januaru 2017. godine. Projekat implementira 13 partnera i 7 pridruženih strateških partnera na području devet podunavskih zemalja: Austrija, BiH (ZEDA, PREDA), Bugarska, Mađarska, Njemačka, Rumunija, Slovenija, Srbija i Hrvatska. Vodeći projekt-partner je CyberForum e.V. iz Njemačke. Radi se o projektu koji je sufinansiran sredstvima Europske unije, u okviru Transnacionalnog programa Dunav.
Više o projektu FORESDA klikom na LINK http://www.interreg-danube.eu/

 

 


Get Widget