20180619 130023

ZEDA I ZENIČKI PRIVREDNICI NA POSLOVNIM SUSRETIMA NA 8.MEĐUNARODNOM SAJMU ENERGIJE, RUDARSTVA, ZAŠTITE OKOLIŠA I PRATEĆE INDUSTRIJE ENERGA 2018.

20180619_131951

Zenička razvojna Agencija ZEDA kao član Konzorcija Evropske poduzetničke mreže FBiH bila je koorganizator Poslovnih susreta firmi ENERGA b2b 2018 koje je organizovala Sarajevska regionalna razvojna agencija SERDA i Evropska poduzetnička mreža u Bosni i Hercegovini (EEN) uz podršku Privredne komore FBiH, Fondacije za razvoj odnosa BiH i Turske – BIGMEV te brojnih međunarodnih organizacija i agencija za podršku biznisu iz Evropske unije i regiona.

Poslovni susreti su održani u okviru 8.međunarodnog sajma energije, rudarstva, zaštite okoliša i prateće industrije ENERGA 2018. danas, 19. juna 2018. godine u Centru Skenderija, u Sarajevu.

Na poslovnim susretima učestvovali su i zenički privrednici koji su se u saradnji s Agencijom ZEDA prijavili za učešće na Sajmu te odabrali potencijalne internacionalne poslovne partnere s kojima su imali dvadesetominutne sastanke. Treba istaći da na Sajmu učestvuje preko 100 izlagača iz 15 zemalja regije i svijeta koji predstavljaju svoje proizvode, usluge, ideje i projekte. Nas poslovnim susretima učestvovale su brojne kompanije iz oblasti energije, elektrike i elektronike, rudarstva, zaštite okoliša, metala, građevinarstva, dizajna, inžinjeringa, konsaltinga i sl.

U proteklim godinama Sajam i prateća konferencija ENERGA svojim sadržajima i strukturom učesnika potvrdili su se kao uspješan i atraktivan poslovni događaj te svrstali među najznačajnije manifestacije u oblasti energetike u regiji.
Sajam ENERGA je mjesto susreta uglednih domaćih i inostranih kompanija na kojem se prezentiraju trendovi te raznovrsna istraživačka i proizvodna ostvarenja u oblastima proizvodnje i distribucije električne energije, fosilnih goriva, obnovljivih izvora energije, energetske učinkovitosti, prateće industrije (metalska, mašinska, građevinska i inžinjering), kao i različiti oblici poslovne saradnje, domaćih i inostranih kompanija.

Sarajevo je tokom Međunarodnog sajma i konferencije ENERGA 2018. regionalni energetski centar.


Get Widget