Energa11

ZEDA NA 8.MEĐUNARODNOM SAJMU ENERGIJE, RUDARSTVA, ZAŠTITE OKOLIŠA I PRATEĆE INDUSTRIJE ENERGA 2018.

Jučer, 20. juna 2018. godine, počeo je 8.MEĐUNARODNI SAJAM ENERGIJE, RUDARSTVA, ZAŠTITE OKOLIŠA I PRATEĆE INDUSTRIJE ENERGA 2018. na kojem je Agencija ZEDA imala ulogu koorganizatora poslovnih susreta (B2B) kao član Konzorcija FBiH u okviru Evropske poduzetničke mreže.

U proteklim godinama Sajam i prateća konferencija ENERGA svojim sadržajima i strukturom učesnika potvrdili su se kao uspješan i atraktivan poslovni događaj.

Sajam ENERGA je mjesto susreta uglednih domaćih i inostranih kompanija na kojem se prezentiraju trendovi te raznovrsna istraživačka i proizvodna ostvarenja u oblastima proizvodnje i distribucije električne energije, fosilnih goriva, obnovljivih izvora energije, energetske učinkovitosti, prateće industrije (metalska, mašinska, građevinska i inžinjering), kao i različiti oblici poslovne saradnje, domaćih i inostranih kompanija.

Treba napomenuti da je ZEDA od septembra 2016. godine partner u Projektu GreenCap s još pet partnera čiji je cilj diseminacija informacija i stvaranje sinergije između različitih modularnih projekata iz oblasti vezanih za obnovljive izvore energije koji se implementiraju na području djelovanja partnera u projektu sa posebnim fokusom na otoke i ruralna područja.
Predstavnici Agencije ZEDA su kroz razgovor, diskusiju i razmjenu ideja, brojne učesnike upoznali s projektom GREENCAP, njegovim ciljevima, dosadašnjim aktivnostima te aktivnostima koje slijede.
U okviru implementacije projekta GreenCap, Agencija ZEDA sljedeće godine planira uzeti aktivno učešće na Sajmu ENERGA koji je jedan od najznačajnijih manifestacija u oblasti energetike u regiji.
Više informacija o projektu GreenCap možete pronaći na linku https://interreg-med.eu


Get Widget